Choď na obsah Choď na menu
 


TS_magistratu k stretnutiu primátora Bratislavy s aktivistami

26. 2. 2009

http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11020115&p1=51337

Aktivistov, ktorí podporujú zachovanie PKO, prijal včera primátor Bratislavy

Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský sa včera popoludní stretol a aktivistami, podporujúcimi zachovanie Parku kultúry a oddychu (Iniciatíva Bratislava otvorene, MV SZOPK), ktorí mu odovzdali petíciu za zachovanie tohto objektu s 5 tisíc podpismi.

 Andrej Ďurkovský na úvod pripomenul aktivistom, že trvá na svojich predchádzajúcich vyjadreniach, keď deklaroval, že PKO sa zachová dovtedy, kým hlavné mesto nebude mať adekvátnu náhradu za tento stánok kultúry a zároveň ich ubezpečil, že v Bratislave nehrozí žiaden zánik kultúry. Podčiarkol, že je niekoľko riešení, v prvom rade je to možnosť vybudovať si nový moderný stánok kultúry, ktorý zodpovedá súčasným nárokom na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí. 

Druhá možnosť, ktorú presadzujú aktivisti, teda zachovanie PKO tiež je možná, ale treba vedieť, že ani toto riešenie nebude jednoduché vzhľadom na prestavbu celého areálu tak, aby sa zo súčasného PKO mohlo vybudovať moderné zariadenie, dôstojne reprezentujúce hlavné mesto.

Aktivisti podčiarkovali, že PKO je najlukratívnejší priestor z hľadiska kultúry, že ide o typickú pamätihodnosť Bratislavy, aj keď nejde o mimoriadnu pamiatku. Otázky, ktoré aktivisti predkladajú primátorovi sú podľa nich, sumárom neistôt, ktoré pociťujú v súvislosti s budovou PKO.

 Primátor prisľúbil diskusiu o PKO v druhej polovici marca na pôde Primaciálneho paláca s tým, že pôjde o diskusiu, ktorá bude navrhovať reálne riešenia a ktorá bude vyjadrovať názor aj na vopred pripravené východiská.

 


Kontakt: PhDr. Eva Chudinová
Posledná aktualizácia: 26.2.2009 14:41:01 14:41h,

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.