TS_ Stanovisko Bratislavy otvorene na kandidatúru Ďurkovského do parlamentu

31. 1. 2010

Stanovisko Bratislavy otvorene na kandidatúru Durkovského do parlamentu

Napriek dôrazným vyhláseniam KDH, o dôležitosti otvorenosti v politike, o tom že politické strany, štátne orgány, ako aj politici, musia spĺňať kritériá transparentnosti a zákonnosti, že nemôžu svoju činnosť opierať o klientelizmus alebo korupciu, prípadne o nejasné, nečitateľné metódy, rada KDH potvrdila kandidatúru primátora Ďurkovského do parlamentu na zvoliteľnom mieste

Nemôžeme súhlasiť s tým, že primátor svoju doterajšiu prax v rozpore s vyhláseniami KDH – nehospodárne nakladanie s verejným majetkom, netransparentné konania, nekomunikácia s verejnosťou, igonorovanie verejnej mienky - chce preniesť na celoštátnu úroveň!
Čudujeme sa politickým stranám, keď takýchto ľudí zdiskreditovaných v očiach mnohých občanov "vykopnú hore" do parlamentu namiesto toho, aby si detailnejšie posvietili na to, ako hospodária s naším spoločným majetkom a ako (ne)komunikujú s občanmi - hoci ich majú zastupovať a obhajovať verejný záujem
.

Svoju nedôveryhodnosť p. Ďurkovský opätovne potvrdil tento týždeň na zastupiteľstve, keď poslancom navrhol zrušiť viaceré pre neho nepohodlné uznesenia, ktoré ho zaväzovali podniknúť patričné kroky na záchranu PKO - namiesto toho, aby sa ich snažil splniť, v súlade s požiadavkami tisícov občanov aj množstva známych osobností. Práve pre jeho neserióznosť a nedôveryhodnosť vo veciach verejného záujmu sme ho (ako iniciatíva Bratislava otvorene) v decembri vyzvali na odstúpenie a na tejto výzve stále trváme.

Nie je správne, keď strana, ktorá na prvé miesto kladie morálku a slušnosť, takýmto krokom znižuje svoju vážnosť a súčasne sa kompromituje v očiach voličov. Preto sa nám vyhlásenie p. rušovského, že  Chceme zabrániť tomu, aby záujmy finančných skupín ovládali túto krajinu. Kresťanskí demokrati si trúfajú byť čistí, odvážni a spravodliví“ javí iba ako zbožné želanie. Kandidatúrou p. Ďurkovského si podľa nášho názoru KDH škodí v očiach veľkej časti bratislavskej verejnosti.

Iniciatíva Bratislava otvorene