Choď na obsah Choď na menu
 


http://bratislava.sme.sk/c/5689241/radicova-mierila-rovno-z-bruselu-do-pko.html

Radičová mierila rovno z Bruselu do PKO

Premiérku nahnevali reči o hrozbe búrania. Situáciu chcela preveriť osobne.

BRATISLAVA. Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ) pokračuje v osobnej angažovanosti o záchranu bratislavského Parku kultúry a oddychu.

Pred pár dňami vyhlásila, že je pripravená brániť búraniu aj vlastným telom. Vrátiť sa tam chcela aj v piatok neskoro večer, hneď po  návrate zo summitu európskych lídrov v Bruseli.

Krátenie času

„Krátime si čas tým, že premiérka rieši PKO. Rovno z lietadla tam ideme," povedal premiérkin hovorca Rado Baťo krátko pred odletom, ktorý delegácii odsunuli asi o štyri hodiny mrazy. Radičová bola nahnevaná, chcela osobne preveriť, či budovu búrajú.

Investor Henbury Development, ktorému mesto predalo pozemky pod PKO, začal tento týždeň rozoberať vzácne vitráže a ďalšie umelecké diela. Tvrdil, že nejde o búranie a že po odnesení diel sa na budovu už nebude vzťahovať predbežné opatrenie krajského stavebného úradu.  Investor však v piatok podvečer tvrdil, že búrať zatiaľ nemieni.

V pohotovosti bol aj Lipšic

Situáciu do večera sledoval aj minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). „Minister je v kontakte s policajným viceprezidentom. Ak bude treba, je pripravený tam ísť," povedal jeho hovorca Gábor Grendel.

autor: Eugen Korda

VIDEO

Radičová riešila PKO

Spustiť len audio | Ďalšie videá nájdete na tv.sme.sk.

piatok 17. 12. 2010 22:37 | Michal Piško, Ela rybárová
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2010 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.