Choď na obsah Choď na menu
 


PKO: Kto zastupuje v tomto meste občanov?

Výzva na odstúpenie primátora Ďurkovského

 

Bratislava, 18. 12. 2009 (BAO) –– Občania združení v iniciatíve Bratislava otvorene (BAO) po zasadaní MsZ vo štvrtok 17. 12. 2009 vyzývajú primátora Bratislavy na odstúpenie. Dôvody:

  1. Primátor nechráni majetok tohto mesta. Bez akéhokoľvek vysvetlenia a verejnej diskusie včera daroval developerom z okruhu J&T PKO na zbúranie alebo prestavanie, predtým pozemky pod PKO bez verejnej súťaže a samotnú budovu už ako „gratis“.
  2. Primátor nedodržiava svoje sľuby a verejné záväzky. V roku 2009 sa niekoľkokrát vyjadril, že mu záleží na tom, aby sa PKO zachovalo. Niekoľkokrát zmenil svoj pôvodný názor. Z dnešného pohľadu bola jeho osobná „snaha“ pred buldozérmi iba veľkolepý cirkus.
  3. Primátor nedodržiava uznesenia poslancov MsZ. Poslanci sa síce na niečom dohodnú, primátor má niečo urobiť, ale v konečnom dôsledku ide o bábkové divadlo. Poslanci pred pol rokom zdvihli ruky za zachovanie PKO, ale odvtedy primátor nekonal. Čakal, a asi najlepšie vedel prečo. Teraz tí istí poslanci hlasovali za zbúranie a on už konať nemusí. To je skutočná „Partyslava 2009“.
  4. Primátor nerešpektuje vôľu občanov. V tomto meste sa môže zozbierať akékoľvek množstvo podpisov, pod petíciu sa môžu podpísať desiatky významných hudobníkov, dramaturgov, výtvarníkov, architektov, spisovateľov a iných dôležitých osobností* a predsa je „najmúdrejší“ len ON! Iný názor nepripadá do úvahy.
  5. Primátor verejne nediskutuje s občanmi. V každej rozvinutej demokratickej samospráve (hlavne smerom na západ od našej krajiny) sú stretnutia s verejnosťou samozrejmosťou. V Bratislave je to inak – tu si občanov politici obchádzajú len pred voľbami, potom sú im iba na obtiaž.
  6. Primátor nekoná vo verejnom záujme. V tejto kauze, ale aj v mnohých ďalších, sú veľmi čitateľné iné záujmy. Určite nie záujmy občanov! Inak by sa ich primátor spýtal. Ale to ON nerobí. Pri kauze PKO bolo niekoľko zisťovaní a prieskumov verejnej mienky (v printových alebo internetových médiách), ktoré vždy vyšli v prospech PKO. Primátora to zjavne nezaujíma.
  7. Primátor je zlý hospodár. To naozaj si už ani poslanci nevedia spočítať na kalkulačke, že platiť 20 rokov prenájom 446 480 € ročne bude pre rozpočet mesta neúnosné? A čo po 20 rokoch? Nezabúdajme, že aj pozemky aj budovy boli v majetku mesta. Všetko predajme a plaťme si prenájmy...

Posledná výzva pre primátora Ďurkovského: Nepodpisujte prijaté uznesenie! Neurobte posledný krok, ktorý by umožnil skazu PKO!

  Matej Vagač, Katarína Šimončičová, Ľubica Trubíniová, Mikuláš Huba, Ivan Bútora, Soňa Párnická

 Výzvu na odstúpenie primátora môžete podporiť na:e podporiť na:

 http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=453264

 

Kontakt:

Iniciatíva Bratislava otvorene,

tel./fax 5441 3968, info@bratislava-otvorene.sk

 

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Buranie PKO

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Prečo sa postavil proti občanom?

(Ivan Bielik, 22. 12. 2009 16:42)

Verím, že vždy kritický a vždy volajúci po spravodlivosti, bývalý minister Lipšic, si všimne, kto sedí v radoch KDH a sám, veriac nielen v elementárnu slušnosť, morálku, ale aj božie zákony, osobne vyzve Andrea Ďurkovského, aby sa vrátil späť medzi tých slušných občanov. Túto kategóriu použil len nedávno, keď označil Slovákov za slušných a neslušných pri voľbe prezidenta. Preto ho prosím, aby sa verejne, najlepšie prostredníctvom médií, zasadil o podporu a nápravu.
A prečo sa vlastne primátor postavil proti občanom? Na to by mohli odpovedať Féničania, všakže, pán (ex)primátor. (A prosím, aby pri menoslove poslancov, ktorí zdvihli ruku za búranie, bolo uvedené aj miesto ich narodenia...)