Choď na obsah Choď na menu
 


 

BRATISLAVA 25. novembra (SITA) – O budúcnosti bratislavského PKO by mala rozhodnúť diskusia urbanistov, architektov a občanov. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii občiansky aktivista Eugen Gindl. Ten dnes doručil do podateľne magistrátu, spoločnosti J&T a spoločnosti Henbury Development petíciu, aby až do vyvesenia rozsudku Európskej únie dali od PKO „ruky preč“. Podľa Gindla je predaj pozemkov pod PKO nedovolená, neodôvodnená a nezákonná štátna pomoc súkromnej firme bez povolenia Európskej únie. Gindl podal v polovici septembra vo veci podnet Európskej únii, ktorá ho poslala na prešetrenie mestu Bratislavy. „Je tu veľká skupina ľudí, ktorí sa rozhodli na základe toho, že prišli k informáciám, že mesto neodôvodnene predalo pozemky pod PKO za ceny, ktoré sú hlboko pod tržnými cenami a porušilo tak pravidlá, podľa ktorých takéto pozemky môžu byť predané,“ uviedol Gindl.

 

„Kľúčovou požiadavkou tejto petície je, aby mesto Bratislava, J&T a Henbury, súčasne úradujúci primátor Andrej Ďurkovský, ale aj ktorýkoľvek z kandidátov až do vyvesenia rozsudku dali ruky od PKO preč,“ uviedol Gindl. Petíciu doteraz podľa neho podpísalo tisíc dvesto ľudí a každú hodinu pribúdajú ďalšie desiatky. Gindl má informácie, že petíciu J&T odmietla prevziať. „O tom, ako sa zachovalo Henbury neviem, pretože Henbury na adrese, na ktorej by malo byť podľa obchodného registra, nesídli,“ uviedol Gindl. Podľa Gindla hrozí, že na mieste PKO vznikne komplex a obytné centrum podobné tomu ako je River Park.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

jankovi

(indigoblue, 9. 12. 2010 10:32)

Janko, takym ako si ty by v civilizovanych krajinach mali zobrat pravo vyjadrovat nazory a pravo volit, svet by bol krajsi! a slovaci by sa nemuseli hambit ze su narod bez historie, ktoru si sami znicili...
barabizna je eurovea, je to lacna sklena krabica, ktora sa bude za 10 rokov rozpadat. v europskych mestach by si taku krabicu nepostavili ani na tovarenskom predmesti, ale my tu na slovensku si dame aj hovno do "historickeho centra", ked to hovno na oko navoname a pridame nalepky so smiesnymi napismi bvlgari, guess, hugo boss...

Zburat barabiznu!!

(jano, 4. 12. 2010 3:26)

Je to otrasna stavba s nulovymi sluzabami.Ako rodeny bratislavcan hovorim zburat a postavit nieco ako euroveu.Nieco co dnesnym mladym nieco da.Sa mi zda ze sa na Slovensku robi vsetko naopak.To pekne sa uz zburalo za komunistov, a tuto ohavu si chceme ponechat a vyhlasit za kulturnu pamiatku??Ked uz nie sme historicke mesto ,tak budme aspon mesto moderne!Svoj nazor som napisal ,lebo v diskusii nevidim jediny prispevok bojujuci za zachovanie tejto katastrofy.