Choď na obsah Choď na menu
 


Z médii o KDH a problémoch s Ďurkovským /BVS,PKO/

19. 1. 2011

 

KDH má vážny problém. Existenciálny

Niet ministra, o ktorom by sa v súvislosti s klientelizmom nehovorilo viac než o Ivanovi Uhliarikovi. A niet poslanca, ktorého meno by sa v súvislosti s korupciou neskloňovalo častejšie než meno Andreja Ďurkovského. Jednoducho – KDH má vážny problém s morálkou.

.martin Hanus

18. január 2011 | prečítané 3020x | reagovalo 33 ľudí | hodnotené 4.7 | hodnotilo 114

http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/kdh-ma-vazny-problem-existencialny.html

 

Figeľ: Otázky okolo Ďurkovského sa doriešia ešte v januári

http://spravy.pravda.sk/figel-otazky-okolo-durkovskeho-sa-doriesia-este-v-januari-p3l-/sk_domace.asp?c=A110119_190930_sk_domace_p58

SITA | 19. januára 2011  19:09

Podľa predsedu KDH Jána Figeľa budú otázky okolo bývalého bratislavského primátora a terajšieho poslanca Národnej rady SR Andreja Ďurkovského doriešené ešte v januári.

"Pretože je to téma, ktorá je verejne dôležitá a samozrejme ľudsky a politicky," odvetil po dnešnom rokovaní vlády Figeľ na otázku, dokedy majú byť otázniky o Ďurkovského pôsobení v KDH zodpovedané.

Predseda kresťanských demokratov uviedol, že sa s Ďurkovským bude zhovárať o všetkých vážnych rozhodnutiach vrátane udalostí, ktoré sa diali pri bratislavskom PKO či o privatizácii Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, aby si utvoril názor o pravde. "Potrebujem vyjasnenie a podľa toho budem aj konať," poznamenal Figeľ.

Minister dopravy Ján Figeľ nechcel komentovať možné konanie orgánov činných v trestnom konaní o Ďurkovského aktivitách. "Informácie sa majú vyjasňovať, dávať na pravú mieru a ak došlo k porušeniam právomocí alebo zákona, tak aj konať, vyvodzovať zodpovednosť," nazdáva sa líder KDH.

Ďurkovský čelil pre svoje pôsobenie na bratislavskom magistráte kritike pre údajné prekračovanie právomocí pri búraní PKO, jeho oponentom sa nepáči ani tichá privatizácia BVS krátko pred komunálnymi voľbami, ktorá sa mala udiať s jeho vedomím.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.