Choď na obsah Choď na menu
 


V ankete na stránke mesta sa k PKO vyjadrilo zatiaľ 659 ľudí

10. 5. 2011

http://bratislava.sme.sk/c/5886758/v-ankete-na-stranke-mesta-sa-k-pko-vyjadrilo-zatial-659-ludi.html

V ankete na stránke mesta sa k PKO vyjadrilo zatiaľ 659 ľudí

Verejnú diskusiu k budúcnosti nábrežia Dunaja a PKO spustil magistrát na svojej stránke pred týždňom.

BRATISLAVA. Za prvý týždeň od spustenia verejnej diskusie k budúcnosti nábrežia Dunaja a Parku kultúry a oddychu (PKO) eviduje bratislavská samospráva 118 tematických príspevkov od 80 účastníkov. V tematickej ankete, ktorá je súčasne na oficiálnej internetovej stránke mesta www.pko.bratislava.sk vyjadrilo svoj názor 659 občanov.

Doposiaľ je najintenzívnejšie využívané diskusné fórum na tematickej webovej stránke Bratislavy, ako i diskusie pod uverejnenými článkami na internetových portáloch spravodajských médií. Na prezentáciu názorov, pripomienok odbornej i laickej verejnosti je v menšej miere využívaná sociálna sieť Facebook či internetové blogy.

Doterajší diskutujúci sa v prevažnej miere venujú samotnému objektu PKO. Kritike je podrobený postup bývalého, a v menšej miere súčasného vedenia mesta, ako aj developéra, vlastníka pozemkov pod objektom PKO. Nie zanedbateľný počet diskutujúcich (23) zdôrazňuje otázku obmedzených finančných možností mesta, ako aj právne súvislosti a riziká ďalšieho postupu samosprávy. V niektorých tematických príspevkoch (5) účastníci diskusie poukazujú na dôležitosť existencie územných plánov zón, ako aj možnosť dočasnej stavebnej uzávery na priestor dunajského nábrežia.

Účastníci prvej moderovanej diskusie, až na malé výnimky, zhodne podporili zachovanie pôvodného PKO s vyzdvihnutím jeho kultúrnej, urbanistickej a pamiatkovej hodnoty. V internetových diskusných fórach sú názory vyvážené, respektíve prevažuje názor poukazujúci na nevyhovujúci stav PKO a neschopnosť objektu napĺňať v súčasnosti a do budúcnosti nároky na priestor oddychu a kultúrneho vyžitia. V tomto smere sa väčšia časť účastníkov diskusie vyslovila, či už priamo alebo nepriamo, za úplné alebo čiastočné nahradenie pôvodného objektu PKO novou výstavbou, ktorá bude slúžiť na organizovanie kultúrnych a spoločenských podujatí.

Bratislavská samospráva v snahe zintenzívniť účasť občanov vo verejnej diskusii spustí od 16. mája informačnú kampaň. Závery verejnej diskusie budú spolu s ostatnými odbornými materiálmi, záznamom z odborného workshopu, právnou analýzou a výsledkami kvantitatívneho prieskumu verejnej mienky predložené na rokovanie mestského zastupiteľstva.

Informoval hovorca bratislavského primátora Ľubomír Andrassy.

utorok 10. 5. 2011 13:05 | Copyright © TASR 2011
© 2011 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.