Choď na obsah Choď na menu
 


Problém PKO je na bode mrazu, tvrdí Bratislava otvorene

26. 10. 2011

http://www.webnoviny.sk/slovensko/problem-pko-je-na-bode-mrazu-tvrdi-br/421053-clanok.html

 

Autor: SITA, včera 15:10

Mesto sa podľa aktivistov nechalo vmanipulovať do úlohy rukojemníka, ktorý je vystavený svojvôli spoločnosti Henbury Development.

Občianska iniciatíva Bratislava otvorene upozorňuje na začatie mediálnej kampane proti PKO. 

Odporúčame:

Výsledky kontroly PKO poslali poslanci na trestné konanie

Poslanci rozhodli, že objekt PKO sa zachová

Henbury žaloby voči mestu stiahnuť neplánuje

 

Primátor Ftáčnik podniká kroky, aby sa mesto vrátilo do PKO

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy, mesto ukončilo rokovania s Henbury Development o zámene pozemkov pod PKO a o ich využití. Primátor Ftáčnik podľa hovorcu podniká kroky na to, aby sa mesto vrátilo do objektu.

Ako Andrassy uviedol, primátor momentálne pripravuje dokument, ktorý by upravil vzťah mesta s vlastníkom pozemkov tak, aby návštevníci PKO mohli na pozemok legitímne vstupovať. Hovorca dodal, že komplexná informácia o rokovaní mesta so zástupcami spoločnosti Henbury Development bude predložená na zasadnutí mestského zastupiteľstva vo štvrtok.

 

Kampaň za Nové PKO

Za pozoruhodnú aktivisti považujú kampaň za tzv. Nové PKO. "Začínajú sa opäť kresliť farebné obrázky indiferentných budov, ktoré môže niekto a niekde postaviť. No vždy je zaujímavé vedieť, kde a za čie peniaze," uvádza sa v liste. Pri týchto návrhoch sa podľa aktivistov mylne uvádza, že PKO nie je o budovách, ale o kultúrnych akciách. Logika je podľa nich však presne opačná. PKO je kultúrna a historická pamiatka, ktorá má okrem kvalitnej architektúry a urbanizmu aj historickú pamäť. Občianska iniciatíva Bratislava otvorene považuje PKO a dunajské nábrežie za dôležité miesto pre Bratislavu.

BRATISLAVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Občianska iniciatíva Bratislava otvorene posiela primátorovi Bratislavy Milanovi Ftáčnikovi list, v ktorom ho žiada, aby začal konať vo veci Parku kultúry a oddychu (PKO).

Podľa Mateja Vagača z občianskej iniciatívy je problém PKO "na bode mrazu". Ako Bratislava otvorene vo svojom liste uvádza, od schválenia uznesenia mestského zastupiteľstva o zachovaní PKO uplynulo už viac ako štvrť roka a zatiaľ sa nič neudialo. Budova naďalej chátra, znehodnocuje sa a verejnosť nemá prístup do jej priestorov.

Iniciatíva upozorňuje na vytváranie straty v rozpočte mesta spôsobenej presunom mnohých podujatí z PKO do iných priestorov.

Mesto sa podľa aktivistov nechalo vmanipulovať do úlohy rukojemníka, ktorý je vystavený svojvôli spoločnosti Henbury Development.

Iniciatíva Bratislava otvorene primátora žiada, aby o tom, ako je napĺňané uznesenie z júna, informoval aj mestské zastupiteľstvo a aby bola vykonaná kontrola výsledkov rokovaní s Henbury Development. Aktivisti sa v liste primátora pýtajú na to, aké pozemky ponúklo mesto investorovi na výmenu, či aké právne kroky podniklo mesto v kauze PKO.

Občianska iniciatíva Bratislava otvorene upozorňuje na začatie mediálnej kampane proti PKO. Bratislavské noviny č. 35 uverejnili 20. októbra mimoriadnu prílohu Bratislavské jazzové noviny, ktorú vydali organizátori jazzových dní okrem iného aj s podporou investora. Príloha podľa aktivistov na PKO útočí a poukazuje na jeho zbytočnosť. Henbury Development sa podľa nich usiluje zvrátiť verejnú mienku v prospech zbúrania PKO.

Agentúre SITA sa s vedením spoločnosti Henbury Development zatiaľ skontaktovať nepodarilo.

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Buranie PKO

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.