Choď na obsah Choď na menu
 


O PKO sa bude opäť hovoriť koncom marca

26. 2. 2009

 

http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/32394/O-PKO-sa-bude-opat-hovorit-koncom-marca--.html


O PKO sa bude opäť hovoriť koncom marca

 

BRATISLAVA 26. februára (WEBNOVINY) - O budúcnosti Parku kultúry a oddychu (PKO) v Bratislave by sa malo opäť hovoriť v druhej polovici marca v Primaciálnom paláci. Prisľúbil to primátor Andrej Ďurkovský na nedávnom stretnutí s aktivistami. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. Nepôjde však ešte o dlho očakávanú verejnú diskusiu, ktorú prisľúbil primátor a na ktorú ho aktivisti vyzývajú už od leta minulého roka. Na rokovaní o súčasnom stave priestorov PKO a o možných riešeniach problematiky by sa mali tento raz zúčastniť niekoľkí aktivisti a zainteresovaní občania a kompetentní predstavitelia magistrátu. Táto diskusia by mala predchádzať rokovaniam poslancov v mestskom zastupiteľstve. "Očakávame však, že primátor splní svoj sľub a zorganizuje verejnú diskusiu," povedala pre agentúru SITA Ľubica Trubíniová z iniciatívy Bratislava otvorene.

Primátor zároveň opätovne deklaroval, že PKO sa zachová dovtedy, kým nebude mať mesto adekvátnu náhradu. "Ubezpečil, že v Bratislave nehrozí žiaden zánik kultúry," uviedla Chudinová. Primátor pritom vidí niekoľko možných riešení. V prvom rade je to vybudovanie novej, modernej budovy zodpovedajúcej nárokom pre kultúrne a spoločenské podujatia. Ako druhá možnosť sa javí zachovanie súčasného PKO, túto možnosť presadzujú aktivisti. Podľa Ďurkovského je to možné, ale náročné, keďže by v takomto prípade bolo potrebné prestavať celý areál a z PKO vytvoriť dôstojné miesto na reprezentáciu hlavného mesta. Aktivisti však argumentujú, že súčasné PKO je najlukratívnejší kultúrny priestor, typická pamätihodnosť Bratislavy, "aj keď nejde o mimoriadnu pamiatku".

Aktivisti informovali primátora aj o petičnej akcii za zachovanie PKO na nábreží, petičné hárky podpísalo zatiaľ viac ako 5 000 občanov a osobností kultúrneho a spoločenského života. Primátora zároveň požiadali o odpovede na 12 otázok, ktoré mu pred časom v súvislosti s PKO adresovali. Primátor Ďurkovský im odpovede prisľúbil.
SITA/AP

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.