Choď na obsah Choď na menu
 


Bratislavský primátor navrhol verejnú diskusiu o PKO

11. 8. 2008

http://bratislava.sme.sk/c/3959095/bratislavsky-primator-navrhol-verejnu-diskusiu-o-pko.html

Bratislavský primátor navrhol verejnú diskusiu o PKO

Bratislava 3. júla (TASR) - Verejnú diskusiu o tom, ako by malo vyzerať územie pri Dunaji, kde sa nachádza Park kultúry a oddychu (PKO), chce na jeseň začať bratislavský primátor Andrej Ďurkovský. Diskusia by mohla byť pod gesciou mesta a mestskej časti (MČ) Staré Mesto.

Ako počas dnešného rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ) ďalej uviedol Ďurkovský, domnieva sa, že treba postupovať v zmysle uznesení MsZ. "Je jasné, že s tými budovami sa niečo robiť musí, je tam búracie povolenie, to treba povedať, ale treba spustiť diskusiu o tom, ako by to malo vyzerať."

MsZ nepodporilo zaradenie bodu o neuplatnení búracieho povolenia na PKO do programu, čo navrhla predsedníčka komisie životného prostredia a výstavby pri MsZ Ľudmila Farkašovská. Dodala, že búracie povolenie je platné.

O preverenie právoplatnosti povolenia na odstránenie stavby PKO a komplexnú informáciu o PKO požiadala 30. júna komisia životného prostredia a výstavby riaditeľku magistrátu Annu Pavlovičovú. V druhom uznesení komisia žiada primátora, aby v prípade právoplatného povolenia na odstránenie stavby, svoje právo nevyužil.

Najcennejšími časťami PKO, bývalého pavilónu Dunajských veľtrhov, sú výtvarné diela Janka Alexyho a Tibora Bartfaya a ďalšie umelecko-výtvarné objekty. Samotnú stavbu realizovali v rokoch 1940 až 1948. V roku 1975 pristavali oceľové pavilóny. PKO je dejiskom Bratislavských jazzových dní a v minulosti bol miestom plesov, koncertov, výstav a vysokoškolských beánií.

Mestskí poslanci odsúhlasili predaj pozemkov pod PKO 30. júna 2005 spoločnosti Henbury Development na realizáciu investičného projektu. MČ Staré Mesto predĺžila lehotu na ukončenie búracích prác do 19. apríla 2009. Predmetom odstránenia je dvojpodlažný, čiastočne podpivničený objekt PKO, ktorý tvorí hala A - vstupná, hala B - spoločenská sála a hala C - estrádna sála so spojovacími krčkami.

3. 7. 2008 9:35:00 | Copyright © TASR 2008
© 2008 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.