Choď na obsah Choď na menu
 


Mesto schválilo uznesenie, ktorým vraj umožní zbúrať PKO

17. 12. 2009

Mesto schválilo uznesenie, ktorým vraj umožní zbúrať PKO

http://www.topky.sk/cl/10/632886/Mesto-schvalilo-uznesenie-ktorym-vraj-umozni-zburat-PKO

17.12.2009 18:09
BRATISLAVA - Poslanci mestského zastupiteľstva dnes schválili uznesenie, ktoré podľa občianskych aktivistov umožní zbúranie Parku kultúry a oddychu. V spornom uznesení odhlasovali, že mesto si namiesto PKO prenajme na 20 rokov halu pre tisíc ľudí od spoločnosti Henbury Development. Tá vlastní pozemky pod PKO a v jeho okolí postavila komplex budov.

 

Spoločnosť už PKO raz začala búrať v apríli. Pobúrení aktivisti chcú odvolanie primátora Andreja Ďurkovského.

"Pán primátor predsa sľúbil naposledy, s verejnosťou keď rokoval v marci, že tú budovu zachová za každých podmienok. Čiže teraz ako hovoril inak, to znamená, že klamal," poznamenala aktivistka za zachovanie PKO Katarína Šimončičová. Aktivisti podľa nej zostali rozhodnutím poslancov zaskočení. "Budeme žiadať odstúpenie Ďurkovského," dodala.

Či spoločnosť Henbury Development, ktorá vlastní pozemky pod PKO, komplex z polovice 50. rokov minulého storočia napokon zbúra, podľa primátora nie je jasné. "V prípade, že sa investor rozhodne(...) pre iné architektonické riešenie, to znamená, obostavia tú starú existujúcu halu alebo to využije inak, to samozrejme je na rozhodnutí investora," poznamenal Ďurkovský.

Niektorí poslanci a aktivisti

reklama
Reklama

Spojenie s elitou

http://recycle.topky.sk/count.fcgi?cid=42731&gid=46229&bid=46292&pid=0&tid=g57293

Reklama

http://recycle.topky.sk/count.fcgi?cid=42908&gid=45983&bid=46715&pid=0&tid=g57193

Reklama

Spojenie s elitou

http://recycle.topky.sk/count.fcgi?cid=42731&gid=46229&bid=46292&pid=0&tid=g57280

Ďurkovskému vyčítali, že oba materiály dostali na poslednú chvíľu. Primátor sa obhajoval rokovaniami s investorom. Sálu, ktorá by zrejme PKO ako súčasť komplexu River Park II nahradila, investor pôvodne údajne nemal v pláne. "Forma tejto výstavby je výstavba za finančné prostriedky investora s tým, že bude uzavretá zmluva o zmluve budúcej, v ktorej sa bude hovoriť o nájomnom za túto sálu," povedal novinárom primátor Ďurkovský.

PKO patrí mestu, od ktorého firma pred viac ako štyrmi rokmi získala pozemky pod ním. Ročne sa tam konajú stovky kultúrnych a spoločenských podujatí.

Henbury Development začala s demolačnými prácami budov už na jar. Búranie zastavila po tom, čo mesto predĺžilo končiace sa búracie povolenie. Podľa aktivistov tým mesto vydierala, poškodila cudzí majetok i ohrozila ľudí naokolo a preto podali podnet polícii. Tá ho však neuznala.


Foto: SITA, Zdroj: ČTK


 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Buranie PKO

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.