Choď na obsah Choď na menu
 


Mesto má záujem opätovne odkúpiť pozemky pod PKO

7. 11. 2009

 

 

 

http://bratislava.sme.sk/c/5097983/henbury-development-rokuje-s-magistratom-o-pko.html

Mesto má záujem opätovne odkúpiť pozemky pod PKO, o výsledkoch rokovaní budú informovať až po ich skončení. Henbury Development rokuje s magistrátom o PKO

BRATISLAVA 6. novembra (SITA) - Riaditeľka bratislavského magistrátu Anna Pavlovičová rokuje s majiteľom pozemkov pod Parkom kultúry a oddychu spoločnosťou Henbury Development, s.r.o. Pre agentúru SITA to potvrdil konateľ spoločnosti Ján Krnáč. Predmetné pozemky mesto predalo spoločnosti v lete 2005, zo získaných peňazí plánovalo zrevitalizovať nábrežie. Po tlaku verejnosti sa však primátor mesta

 

Andrej Ďurkovskýtento rok rozhodol, že mesto ich získa späť. "O výsledku rokovaní však budeme informovať až po ich skončení. Viac k tejto veci povedať neviem," uviedol Krnáč. Podľa hovorkyne primátora Beatrice Szabóovej by mal byť výsledok rokovaní predložený na jedno z najbližších mestských zastupiteľstiev.

K týmto rokovaniam primátora zaviazali mestskí poslanci po tom, ako neodsúhlasili kúpu pozemkov za 24,7 mil. €. Túto sumu za prípadný predaj pozemkov žiadala spoločnosť ešte v apríli. Mestu sa ale suma zdá príliš vysoká a neadekvátna. Primátor nedávno poveril rokovaniami riaditeľku magistrátu.

Investorská spoločnosť Henbury Development, s.r.o. začala 14. apríla búrať PKO. Búracie práce ukončila po tom, čo jej staromestský miestny úrad na žiadosť hlavného mesta predĺžil platnosť búracieho povolenia do konca roka 2011. Vlastníkom pozemkov je od leta 2005 spoločnosť Henbury Development, tá ich prenajímala mestu za symbolických 0,033 eura (1 koruna). Nájomná zmluva na pozemky stratila platnosť koncom marca tohto roka. Pozemky pod PKO predali mestskí poslanci za 9,33 mil. eur v roku 2005. Mesto plánovalo za tieto peniaze zrevitalizovať zónu okolo PKO a počítalo s tým, že PKO sa zbúra. Na nátlak verejnosti a po rokovaniach s občianskymi aktivistami primátor v marci vyhlásil, že mesto má záujem o spätnú kúpu pozemkov. Spoločnosť však za ne požadovala 24,7 mil. eur, čo sa mestu zdalo premrštené a neprimerané. Nasledovali výzvy na rokovania, ktoré sa však pre rozhodnutie začať búrať PKO neuskutočnili. Kauze PKO sa mestské zastupiteľstvo venuje opakovane od konca apríla.

piatok 6. 11. 2009 12:13

 

| Copyright © SITA 2009 © 2009 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.