Choď na obsah Choď na menu
 


Anketa o PKO

24. 4. 2009

http://bratislava.sme.sk/c/4812513/anketa-o-pko.html

Anketa o PKO

Zmenili ste názor na predaj pozemkov pod PKO? Mal primátor právo podpísať zmluvu o búraní?

BOLI ZA

Vladimír Mráz,
NF
Keby som vtedy vedel, ako to dopadne, nehlasoval by som za predaj. Prezentované to bolo tak, že mesto vybaví náhradu. Kultúrnu činnosť treba uchovať, ale nie za cenu, ktorú žiada investor. Čo sa týka zmluvy, tiež sa mi to nezdá v poriadku. O zbúranie mal žiadať investor.

Dušan Hruška,
vtedy KDH, teraz klub Smeru
Zmenil som názor. Boli sme presviedčaní primátorom, že sa najprv nájde náhrada, a potom sa požiada o zbúranie PKO - v dobrej vôli sme boli za. Zmluva je hanba, primátor na to nemal právo. Bolo to nad rámec jeho právomocí.

Pavol Baxa,
KDH
Nie je to také jednoduché. Dnes je situácia iná. Vidím ale legitímne dôvody na zmenu rozhodnutia. Som si istý, že priestor na kultúru stále musí byť.

 

HLASOVALI PROTI


Pavel Blažej
vtedy SDKÚ, teraz OK

Názor som nezmenil. Štruktúra, že sa predá len pozemok, na ktorom niečo stojí, je chorá. Sú to dva nezmysly. Jeden - kto predáva, druhý - kto kupuje. Prekáža mi, že roky si problém s PKO nikto nevšímal. Ale tesne predtým, ako malo skončiť búracie povolenie, všetci začali byť aktívni. Akoby boli koordinovaní.

Martin Kuruc
vtedy SDKÚ, teraz NR SR za OK

Mal som záujem, aby sa postavilo niečo nové, ale PKO som chcel zachovať na kultúrnu funkciu. Čo sa týka zmluvy o búracom povolení, primátor má ako štatutárny orgán určité kompetencie. Ale keď nás neinformoval vopred, bolo by voči zastupiteľstvu korektné, keby nás bol informoval aspoň potom.

Jozef Házy
vtedy NF, teraz bez polit. prísl.

Spýtal som sa vtedy: Pán primátor, ako môžeme predávať pozemky, ale nie budovu? Chcete povedať, že keď tam príde J & T, dáme budovu na kolieska a presunieme ju inde? Teraz, na najbližšom zastupiteľstve k PKO sa ho spýtam, prečo zmenil názor.

Patrick Lutter
vtedy nezávislý, teraz HZDS za Nové Mesto

Názor som nezmenil, ale ani vtedy, ani teraz sa mi to nezdá dotiahnuté. Mesto by malo mať v správe objekt na kultúrnu produkciu. PKO by potrebovalo veľkú rekonštrukciu, ale vybrala sa cesta, že sa zbúra. Zmluva o búraní mala prejsť poslaneckým hlasovaním, ide o nakladanie s majetkom obce.

ZDRŽALI SA

Tomáš Korček
vtedy SDKÚ, teraz OK
K predaju pozemkov som vtedy zaujal negatívne stanovisko a nepodporil by som ho ani teraz. Zmluvu som nevidel, poslanci nemali možnosť oboznámiť sa s ňou. Bolo v kompetencii primátora, aby ju podpísal. V zmysle zákona mal na to plné právo. Bolo na ňom, či sa rozhodne oboznámiť s ňou poslancov.

Helena Doktorovová
vtedy SDKÚ, teraz OK
Keby som vedela, ako sa to bude vyvíjať, rovno by som bola proti. V tom čase náš klub nesúhlasil s projektom prípravy prestavby nábrežia, neboli sme s tým stotožnení. Nebolo to dorokované. Nemyslím si, že bolo v kompetencii primátora podpísať zmluvu. Mestské zastupiteľstvo rozhoduje, keď ide o nakladanie s majetkom.

Milan Cílek
vtedy SDKÚ, dnes OK
Všetci z klubu sa zdržali, svoj názor som vyjadril hlasovaním a nemením ho. Zdržať sa je vlastne ako hlasovať proti.

 

 

piatok 24. 4. 2009
Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní SME. (Predplaťte si SME cez internet.)
© 2009 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Založiť diskusiu k článku

Mapa stránky | kontakt | pomoc | nastaviť ako homepage | pridať medzi obľúbené | © Petit Press, a.s.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.