Choď na obsah Choď na menu
 


http://bratislava.sme.sk/c/5782563/investor-rokuje-s-mestom-aj-o-projekte-river-park-ii.html

Investor rokuje s mestom aj o projekte River Park II

BRATISLAVA. Rokovania medzi investorskou spoločnosťou Henbury Development a primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom pokračujú. Týkajú sa projektu River Park II všeobecne i bodov, ktoré obsahovali vzájomné listy. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa projektu Nové PKO Marta Bujňáková.

"Snahou spoločnosti Henbury Development je dohodnúť sa o budúcej podobe nábrežia v prospech Bratislavy, dobudovať druhú etapu polyfunkčnej zóny a mestskej promenády na nábreží Dunaja. O výsledkoch rokovaní budeme informovať v pondelok (28.2.)," povedala Bujňáková.

Investor vlastní pozemky pod Parkom kultúry a oddychu (PKO) na nábreží a plánuje tam postaviť projekt Nové PKO. Mesto určilo 15. február ako termín odovzdania objektu PKO. Konateľ Henbury Development Ján Krnáč 17. februára povedal, že "kým sa nevysporiada vzťah k pozemkom, tak budovy neodovzdáme, budeme sa snažiť o tom s mestom dohodnúť do 28. februára". V prípade, že investor do konca februára nevráti do dispozície hlavného mesta budovu PKO, samospráva sa obráti na súd s podnetom na vydanie určujúcej žaloby. Len súd môže rozhodnúť, na koho strane stojí zákon, informoval v ten istý deň hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Firma podá viacero žalôb na mesto, ak sa primátor s ním nedohodne na tom, že sa začne správať podľa uzatvorených zmlúv. Spoločnosť v liste mestu z 8. februára uvádza, že nemá pre ňu význam držať objekt PKO, pretože mesto porušuje zmluvné záväzky, neumožňuje asanáciu a deklarovalo, že bude takto postupovať ďalej, zrejme až do rozhodnutia súdu o platnosti zmlúv.

Mestské zastupiteľstvo schválilo predaj pozemkov pod PKO firme Henbury Development v júni 2005 za 9.325.750,21 eura s tým, že 4.979.087,83 eura uhradí kupec do 30 dní od podpísania kúpnej zmluvy oboma stranami a 4.346.662 eur zaplatí vecným plnením - výstavbou promenády. Tú má po kolaudácii odovzdať do vlastníctva mestu. Primátor Ftáčnik si stojí za svojím názorom, ktorý sa opiera o tri právne analýzy zo štyroch, a tie konštatujú, že bývalý primátor Andrej Ďurkovský potreboval súhlas mestského zastupiteľstva k vydaniu objektu PKO.

piatok 25. 2. 2011 17:04 | Copyright © TASR 2011
© 2011 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.